کد خبر 179534
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۵

معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به مذاکراتی که با کوفی عنان در تهران داشت، گفت: عنان اعتقاد داشت آمریکا با فشار به وی و سازمان ملل نمی خواست گفتگوهای داخلی ، منطقه ای و بین المللی برای حل بحران سوریه شکل گیرد.

به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر ،‌ اقای حسین امیرعبدالهیان دربرنامه گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب با اشاره به این که نظام سلطه این طور به افکار عمومی القا کرده است که در مسئله سوریه، ایران و چند کشور معدود حامی سوریه هستند و بقیه کشورها به دنبال تغییر حکومت در سوریه با شیوه های نظامی و امنیتی اند، گفت: واقعیت این است که ایران و بسیاری از کشورهای جهان معتقدند راهکار سیاسی و بحث های دیپلماتیک باعث خواهد شد سطح و میزان گفتگوها در داخل سوریه گسترش یابد و هر چه این گفتگوها میان نمایندگان این کشور افزایش پیدا کند خشونت ها کاهش می یابد.

وی افزود: کسانی که در دو سال گذشته تلاش کردند با ارسال سلاح به سوریه با تشویق مردم به مسلح شدن و تشکیل گروه های تروریستی متشکل از اتباع کشورهای بیگانه باعث نا امنی سوریه و تغییر حکومت آن شوند حالا به این نتیجه نزدیک شده اند که حتی این راهکار برای تغییر نظام سیاسی در سوریه مناسب نیست اما همچنان بر اشتباه بزرگ خود اصرار دارند.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آمریکا و رژیم صهیونیستی و دشمنان محور مقاومت به خوبی می دانند که راهکار سیاسی و گفتگو محور در سوریه جواب خواهد داد برای همین با آن مخالفند.

معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه با اشاره به شکست دور اول مذاکرات و طرح شش ماده ای کوفی عنان برای حل بحران سوریه گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای غربی و حتی برخی کشورهای همسایه سوریه هر یک با نگاه و در راستای منافع خود به دنبال سوریه امروزی بودند و هستند.

وی با بیان این که این کشورها از همه امکانات خود برای متلاشی کردن سوریه استفاده کردند،گفت: اگر طرح کوفی عنان موفق نبود ما معتقد نیستیم مأموریت های کوفی عنان هم موفق نبوده است چرا که وی طرحی را ارائه داد که الان مفاد آن هم در ادامه کار اخضر ابراهیمی دنبال می شود و هم بخشی از آن در طرح شش ماده ای ایران وجود دارد.

امیرعبداللهیان علت ناموفق بودن عنان را اعتقاد وی به راه حل صرفاً سیاسی سوریه دانست و گفت: خانم کلینتون با گستاخی تمام در نشست اول ژنو در مقابل کوفی عنان قرار گرفت و با اظهاراتی سخیف مانع حتی طرح دیدگاه های کوفی عنان شد.

وی به کسانی که معتقدند در سوریه انقلابی در جریان است ، گفت: اگر زمینه ای برای یک انقلاب در سوریه فراهم بود طرف های مقابل این کشور اینقدر شتابزده سوریه را وارد فاز نظامی و درگیری های داخلی نمی کردند و منتظر دستاورد آن انقلاب می ماندند.

معاون وزیر خارجه با تاکید براین که در سوریه نیز مانند بسیاری از کشورهای عربی اصلاحات بسیار ضروری و مهم است، گفت: دشمنان سوریه و تروریست ها فرصت را از مردم برای مطالبات و خواسته هایشان و از حکومت برای اصلاحات سریع در بستری دموکراتیک گرفتند.

وی تاکید کرد: سوریه 14 استان و 24 میلیون نفر جمعیت دارد و رئیس جمهوری قانونی بر آن حکومت می کند و در این میان چه کسانی می گویند تعداد اندکی مسلح تروریست و بی مسئولیت نماینده 24 میلیون نفر جمعیت سوریه است.

معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به تجربه آقای اخضر ابراهیمی در افغانستان وعراق و تفاوت ویژگی های روانشناختی وی با آقای کوفی عنان گفت: اخضر ابراهیمی رایزنی های فشرده خود را کمتر رسانه ای می کند و ایران یکی از طرف هایی است که به صورت گسترده و دائمی با اخضر ابراهیمی تبادل نظر و گفتگو دارد.

وی تاکید کرد: هماهنگی هایی که اخضر ابراهیمی در سطح منطقه و داخل سوریه انجام داده،اقدامات بسیار موثری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس